Bel Mondo
World Cuisine

Bel Mondo - Antwerpen 2011


serge van autreve - bel mondo wereldkeuken

ANTWERPEN/GENT/BORNEM/TEMSE - Serge Van Autreve, eigenaar van restaurant Bel Mondo, kookt in oktober voor prins Filip en 400 andere gasten tijdens een economische missie in China. 'De vrouw van de Belgische consul in China kwam hier onlangs eten en zo ging de bal aan het rollen', zegt Van Autreve fier.

Van Autreve is een Gentse selfmade man die al meer dan twintig jaar in Antwerpen kookt. Enkele jaren geleden nam hij het restaurant op Zurenborg over en maakte er een bloeiende zaak van. Al zal hij voor de prins wel dringend zijn kennis van de Belgische keuken moeten bijschaven. "Ik heb al enkele restaurants gehad in de stad, maar eigenlijk heb ik geen kokschool gevolgd. Mijn moeder heeft me leren koken en ik haal mijn inspiratie vooral uit de mediterrane keuken. Maar ik heb al twaalf gerechten uitgewerkt, dus dat komt wel goed."

Serge Van Autreve is een man die van uitdagingen houdt. Zo loopt hij al drie jaar met Sportop for Life voor Music for Life, de liefdadigheidsactie van radiozender Studio Brussel. Vorig jaar liep hij liefst 138 kilometer in barre weersomstandigheden van het Glazen Huis in Eindhoven naar dat op de Groenplaats in Antwerpen. Het leverde bijna 10.000 euro op voor het goede doel. 'Dit jaar plan ik een tocht van 168 kilometer door de haven in samenwerking met het Havenbedrijf. Hopelijk staat het Huis dan opnieuw in Antwerpen.


Klanten vertellen


Bel Mondo heeft haar naam niet gestolen: eigenaar Serge staat in voor een wereldkeuken die perfect past in het multiculturele kader van deze tijd. In warme chocoladekleuren word je ontvangen door de enige echte Jean-Jacques Belmondo, weliswaar in postervorm. Zelfs een man met zo'n stijl zal instemmend geknikt hebben bij de keuken: of het nu Thais, Italiaans of Spaans betreft, de afwerking is subliem. Meer dan een keer kwam ik hier met vrienden tapas eten en het is ons telkens goed bevallen. De democratische prijzen geven bovendien nog dat extra steuntje in de rug.

...

Restaurant 'Bel Mondo' is een leuke, gezellige en kleine eetplek waar schoon volk werkt en je steevast lekker eten op je bord krijgt geserveerd. Binnen is het best 'petit' en af en toe een beetje wurmen om aan je tafeltje te geraken, maar het is er oh zo gezellig. Een maaltijd kan je hier best beginnen met een tapas schotel, een absolute aanrader alvorens je aan je hoofdgerecht begint. De menukaart is niet heel uitgebreid, maar mikt vooral op een aantal seizoensgroenten die ze vervolgens verwerken in een pastagerecht. Vergeet niet te reserveren, want 'Bel Mondo' is op korte tijd uitgegroeid tot een populair restaurant en de laatste tijd is het er vaak vrij druk.

...

"Ze komen van overal voor de spaghetti van Bel Mondo". En ja hoor, de pastagerechten van dit gezellige restaurant. Dit restaurant zit dan ook altijd wel vol en het is dus zeker aangeraden om te reserveren. Dit is smullen, met een heerlijk glas wijn erbij, in een gezellig kader, best in goed gezelschap en je avond kan niet meer stuk. Mijn zwak voor de franse acteur Jean-Paul Belmondo (in zijn jonge jaren dan toch) zal waarschijnlijk ook meespelen.

...

Bel Mondo is een klein maar super gezellig restaurantje. De kaart is hier ontzettend uitgebreid dus ideaal voor mensen met een verschillende goesting. Vlees, vis, woks, tapa's, pasta's, slaatjes, je kan het hier allemaal vinden en voor een schappelijke prijs. De tapa's zijn zelfs goedkoop, je betaalt tussen 3 en 6 euro voor een tapa en de porties zijn redelijk ruim. Mijn persoonlijke favorieten van de kaart zijn de huisgemaakte croqueta's de jamon, pasta met in cognac geflambeerde paddenstoelen en de ceasar salad maar ik ben vast van plan om ook de rest van de kaart uit te proberen. Buiten het eten is ook de bediening hier erg aangenaam. Altijd dezelfde mensen en het gaat er heel gemoedelijk maar toch snel en correct aan toe. Een pluspunt is ook dat de sympathieke baas - die overigens ook in de keuken werkt - vaak zelf in de zaak aan een tafeltje zit en persoonlijk contact maakt met de klanten. Een plekje om zeker vaker naar terug te keren.

Copyright © Bel Mondo 2015